AgroLingua

Landbouw, tuinbouw, intensieve veeteelt, agrotechniek en voedingsmiddelen – dat zijn de specialismen van AgroLingua!
AgroLingua is een vertaalcommunity voor de agro- en foodsector. Wij leveren vakspecialistische vertalingen voor vooraanstaande bedrijven en instanties in de Agro- en Food-industrie en andere aanverwante bedrijfstakken. Onze kracht ligt in de kennis van en ervaring in de agrarische sector en de beheersing van de specifieke vakterminologie. Met ons kunt u in uw eigen vaktaal spreken.

Professionele agrarische vertalingen, van zaadje tot karbonaadje
Na tientallen jaren van “zaaien”, “ontwikkelen” en “oogsten” is AgroLingua een begrip in de agrarische wereld geworden.  Het team van agrarische taal- en vertaalspecialisten – het groene DNA van AgroLingua - heeft zich in al die jaren verder kunnen verrijken.
De vertalers van AgroLingua vertalen ‘from Farm to Fork”, van zaadje tot karbonaadje. De kennis van de AgroLingua-vertalers is inmiddels spectrumbreed gegroeid. Het agrarische vertaalbureau werkt voor bedrijven en instanties uit de gehele voedselketen.  Hieronder enkele voorbeelden van zaken die met grote regelmaat vertaald worden:

 • laboratoriumprotocollen voor zaadveredeling en diergenetica
 • teeltadviezen en productbeschrijvingen
 • voer- en voedingsadviezen voor humane en dierlijke sector
 • rapportages en voorschriften voor inspectiediensten
 • keuringsrapporten en keuringsreglementen
 • beschrijvingen voor klimaatbeheersing in de tuinbouw en de intensieve veehouderij
 • beschrijvingen voor voerautomatisering in de intensieve veehouderij
 • software voor dier- en plantmanagement en ERP
 • kennis- en vakliteratuur
 • handleidingen voor verpakkingsmachines, sorteermachines, ver-/bewerkingsmachines en landbouwvoertuigen
 • handleidingen voor stalinrichtingen in de pluimveehouderij, melkveehouderij en varkenshouderij
 • corporate brochures, persberichten, brieven en websites
 • menu’s, recepten en culinaire vertalingen
 • maar ook documenten als algemene (verkoop-)voorwaarden, contracten, overeenkomsten en HRM- en Corporate-vertalingen.

All-round en kwalitatieve linguïstische dienstverlening voor de agrarische sector en de levensmiddelenindustrie
De diensten die AgroLingua aanbiedt betreffen (beëdigde) vertalingen, met of zonder apostille*, lokalisatie van teksten, copywriting en editing, ontwerp en realisatie van handleidingen en technische documentatie, consecutief en simultaan tolken, taaltrainingen (op locatie) en documentatiemanagement. En dat alles in vele taalcombinaties in alle Europese talen en de meest voorkomende wereldtalen zoals Chinees, Japans, Koreaans, Thais, Arabisch, Hebreeuws, Russisch, Oekraïens en Indonesisch.  

(Agro)technisch documentatiebeheer en CE Markering
AgroLingua B.V. is diep geworteld in de (agro-)techniek en schrijft met grote regelmaat gebruikers- en installateurhandleidingen bij apparaten en machines voor de agrarische en technische industrie.
Verder kunt u bij AgroLingua terecht  voor ondersteuning op gebied van CE-Markering en het schrijven van technische documentatie. Wij zoeken voor u naar de juiste mix van veiligheid, werkbaarheid en economische haalbaarheid voor uw turnkeyproject, stand-alone machine of deelmachine.
In de afgelopen twintig jaar hebben we meer dan honderd (technische) manuals geschreven en vertaald in niet minder dan 20 talen.

Juridische vertalingen
Voor (beëdigde) vertalingen van juridische stukken werken wij nauw samen met TempoVertaler.nl.

*    Met een apostillestempel versnelt u de legalisatie van een document. Na het plaatsen van een apostillestempel door de rechtbank, zijn er geen verdere legalisaties nodig. U kunt het document dan direct gebruiken in het land van bestemming.

Nieuws

 • 27 en 28 april zijn wij gesloten.
  Koningsdag.jpg

  Donderdag 27 April (Koningsdag) en vrijdag 28 april...

  Verder lezen >>

  Donderdag 27 April (Koningsdag) en vrijdag 28 april (brugdag) zijn wij gesloten.

  Verder lezen >>
 • Agrolingua geeft voorlichting op beroepenavond Valuascollege
  PB_Beroepenavond 28032017 (2).JPG

  Dinsdagavond 28 maart heeft Agrolingua voorlichting...

  Verder lezen >>

  Dinsdagavond 28 maart heeft Agrolingua voorlichting gegeven op de jaarlijkse beroepenavond voor leerlingen van 4 HAVO en 5 VWO van het Valuascollege in Venlo. De scholieren werden door 45 beroepsbeoefenaars in kleine groepjes voorgelicht over de praktijk. Er werd gesproken over de leuke en minder leuke kanten van het vak, over welke capaciteiten je moet beschikken en over hoe een gemiddelde werkdag eruitziet.

  Verder lezen >>
 • Meer nieuws >>

Blog

 • Bommelwoorden
  bommel2.jpg

  Behangerslijm, priesterlijk, bedreiger, valkuil, beamen, banaanvraag,...

  Verder lezen >>

  Behangerslijm, priesterlijk, bedreiger, valkuil, beamen, banaanvraag, apostelen, insectengel, pilslikker, dijkramp, achteruitgang, kerstomaatje, behangerslijm.

  Zat er een woord tussen dat je een paar keer moest lezen voordat de uitspraak met de betekenis in je hoofd machete? Zo niet, dan ben je ze vast wel eens eerder tegengekomen: woorden waarop je maar niet je vinger kunt leggen en na vele malen kijken pas beseft dat er pil-slikker staat in plaats van pil-slikker. 

  Verder lezen >>
 • Gebarentaal voor doven en slechthorenden
  Gebarentaal doven.jpg

  Wat is gebarentaal?
  Iedereen weet wel wat onder gebarentaal verstaan...

  Verder lezen >>

  Wat is gebarentaal?
  Iedereen weet wel wat onder gebarentaal verstaan wordt, maar niet wat het precies inhoudt. Het is net als het Nederlands, Duits en Frans een zelfstandige taal. In dit geval gaat het om een non-verbale taal, waarbij je voornamelijk met je handen communiceert. De gebarentaal is speciaal ontwikkeld voor doven en slechthorenden. In de rest van het verhaal noemen we hen gemakshalve doven. Het is een visueel-manuele taal, waarin begrippen en handelingen door middel van handgebaren in combinatie met mondbeelden (visemen), mimiek en lichaamshouding worden weergegeven. Het is een natuurlijke taal met een eigen lexicon en grammatica; een taal die beantwoordt aan de communicatiebehoefte van een groep (in veel gevallen prelinguaal dove) mensen.

  Verder lezen >>
 • Verder lezen >>