Vertaalbureau voor vertalingen

in de food

Veelzijdige food sector vraagt om een veelzijdig vertaalbureau

De voedingsmiddelenindustrie is een van de grootste in Nederland. Voor een vertaalbureau als vertaalbureau Agrolingua betekent dit dat wij vertalingen maken over de meest uiteenlopende onderwerpen. Of het nu gaat om een vertaling van een tekst op een verpakking, een keuringsrapport of keuringsreglement over voedselveiligheid of een voorschrift voor de internationale handel in voedingsmiddelen, vertaalbureau Agrolingua vertaalt al uw documentatie op vakkundige wijze.


Offerte aanvragen Doe een gratis proefvertaling

Food is veelzijdige sector

Wie aan voedingsmiddelen denkt, kan niet om de grote (multinationale) ondernemingen heen. Ze spelen een belangrijke rol in deze sector. Veel voedingsproducten die u in de supermarkt vindt, komen dan ook bij deze bedrijven vandaan. Zowel de huismerken als 'bekende' merken zijn ruim vertegenwoordigd in de schappen.

Naast de grootschalige productie van levensmiddelen is er aan de andere kant van de food sector ook sprake van een trend waarin veelal kleine (idealistische) ondernemingen inspelen op de toenemende behoefte aan duurzame en/of gezonde levensmiddelen. Deze ondernemers willen het verschil maken door in te zetten op een verduurzaming van de voedselketen en een gezonder eetpatroon. Zo eenvoudig is het echter niet om een plaats te veroveren op de markt van voedingsmiddelen.

Duurzame productie brengt meestal hogere kosten met zich mee en dus hogere prijzen. Hoewel de roep naar duurzaam en gezond bij de consument steeds meer toeneemt, zijn zij echter nog maar mondjesmaat bereid daar ook meer voor te betalen.


Foodhallen en foodtrucks

Food kun je natuurlijk ook ter plekke ambachtelijk en vers bereid, verkopen. Momenteel zie je steeds meer foodhallen waar men allerlei lokale- en wereldgerechten kan proeven. Daarnaast is de foodtruck een populair vehikel om voedsel aan de man te brengen. Deze rijdende restaurantjes worden regelmatig ingezet op festivals en andere feestelijke gelegenheden. Vertaalbureau Agrolingua maakt regelmatig vertalingen van menukaarten en recepten.


Presentatie op internationale Foodbeurzen

Wie op de hoogte wil blijven van de laatste ontwikkelingen, trends en innovaties op de markt van voedingsproducten, moet zeker eens de Anuga beurs in Keulen of Sial beurs in Parijs bezoeken. Het is voor ondernemers in de agro-food sector bovendien een uitgelezen kans om zichzelf te presenteren. Professionele vertalingen van uw belangrijkste informatie zijn daarbij van het grootste belang.


Een vertaalbureau dat uw taal spreekt

Een vertaling maken, is meer dan alleen woorden omzetten van de ene naar een andere taal. Naast het juiste taalgevoel, vraagt een vertaling om kennis van de sector. Ons vertaalbureau is een expert in het maken van vertalingen voor de agro-food sector. Wij spreken uw taal omdat we zelf jarenlange ervaring hebben in deze sector. We weten dan ook alles af van levensmiddelen.

Ons vertaalbureau is 100 procent agrarisch. Wij kennen de gehele food chain en vertalen van “boerderij tot bord” en van “seed to meat”. Onze vertalingen zijn een begrip in de agrarische wereld. Heeft u interesse in een vertaling voor uw food onderneming? Neem vandaag nog contact met ons op. Wij gaan graag voor u aan de vertaalslag!


Vertaalbureau Agrolingua: 100% agrarisch

Vertaalbureau Agrolingua richt zich volledig op de agro-food sector. Onze kracht ligt in de brede kennis en ruime ervaring die wij hebben in de agrarische wereld. Ons vertaalbureau en onze vertalingen zijn er na jaren van zaaien, ontwikkelen en oogsten inmiddels een begrip! Wil je meer informatie over de diensten van AgroLingua? Wij staan je graag persoonlijk te woord. Neem gerust contact met ons op!