VERTAALBUREAU RUSSISCH

AGRARISCHE VERTALINGEN NAAR HET RUSSISCH

Vertalen van en naar het Russisch

Vertalingen in het Russisch zijn essentieel voor ondernemingen die zaken willen doen met Rusland. Communicatie in deze Oost-Slavische taal is niet eenvoudig. Zowel de schrijfwijze als uitspraak van het 33 letters tellende cyrillische alfabet stellen de leek voor een hoop vraagtekens.

Voor een betrouwbare vertaling in het Russisch is een native vertaler dan ook onontbeerlijk. Vertaalbureau Agrolingua maakt vertalingen waarbij de moedertaal de doeltaal is. Wilt u een vertaling naar het Russisch? Onze vertalers gaan graag voor u aan de slag.


Offerte aanvragen

Waarom vertalingen in het Russisch?

Rusland is wat oppervlakte betreft het grootste land ter wereld. Het Russisch is daarnaast de grootste moedertaal van Europa. Met zo'n 260 miljoen personen die Russisch spreken, staat het op de zevende plaats van meest gesproken talen ter wereld.

Russisch is behalve in Rusland ook een van de officiële talen in Kazachstan, Kirgizië en Wit-Rusland.

Rusland maakt zowel deel uit van Europa als Azië. Het merendeel van de bevolking (ongeveer 70%) van Rusland woont in het Europese deel.

Vanuit commercieel oogpunt is Rusland met zijn ruim 140 miljoen inwoners, een interessant land om zaken mee te doen. Dat geldt ook voor bedrijven in de agro-food sector.

Voor een goede communicatie met de Russische ondernemers waarmee u zaken wilt doen, is een vertaling van uw informatie in het Russisch van groot belang. Ons vertaalbureau ontzorgt u graag!


Rusland is derde grootste agrarische exportmarkt buiten de EU

Met een exportwaarde van 1 miljard euro is Rusland een belangrijke exportmarkt voor de agrarische sector. Het is na de Verenigde Staten en China zelfs de derde exportmarkt buiten Europa.

De landbouw mag zichzelf met een dergelijk grote export best op de borst kloppen. Zeker gezien de Russische sancties die Rusland in 2014 instelde op de invoer van groenten fruit, vlees, vis en zuivel. Het zorgde voor een drastische daling van de export. Groente- en fruittelers en exporteurs van vlees ondervinden nog altijd de negatieve gevolgen van deze sancties.

Dat de export het afgelopen jaar weer is gestegen, is dan ook vooral te danken aan de uitvoer van levend vee en pluimvee, genetisch dierlijk- en plantaardig materiaal, veevoeringrediënten en gewasbeschermingsmiddelen.

Ook techniek is een belangrijk exportproduct geworden. Landbouwmachines, opslag- en koelfaciliteiten en technologie voor de glastuinbouw vinden steeds vaker hun weg naar Rusland. Hiervoor zijn goede vertalingen van bijvoorbeeld handleidingen noodzakelijk. Daarvoor bent u bij ons vertaalbureau aan het juiste adres!


Professionele vertaling in het Russisch

Ons vertaalbureau maakt vakkundige vertalingen in het Russisch. Wij, Vertaalbureau Agrolingua, vertalen heel uiteenlopende teksten.

Of het nu gaat om een vertaling van uw website, een technische handleiding, een laboratoriumprotocol voor diergenetica of zaadveredeling of een keuringsrapportage, onze toegewijde en professionele vertalers zetten uw belangrijke informatie om in een uitstekende Russische vertaling.

Heeft u interesse om uw documentatie te laten vertalen in het Russisch? Neem dan vandaag nog contact met ons op, wij verzorgen graag de gewenste vertalingen.