Handleiding vertalen

ISO-gecertificeerd vertaalbureau AgroLingua voor kwaliteit

Handleiding of gebruiksaanwijzing vertalen

Exporteer jij jouw producten naar het buitenland? Dan is het van belang dat ook jouw klanten daar precies weten hoe ze met jouw producten om moeten gaan en hoe ze deze moeten gebruiken. Een goed vertaalde handleiding is geen overbodige luxe en kan vervelende gevolgen voorkomen. Wil je jouw handleiding vertalen? AgroLingua kan je daarbij helpen.

Offerte aanvragen


De kern van een handleiding is dat de informatie die erin staat op correcte wijze, duidelijk en eenduidig op de lezer wordt overgebracht. Alle handelingen rondom een machine moeten worden beschreven in de handleiding, evenals de in acht te nemen veiligheidsaspecten.

 • Probleem- en storingsanalyse.
 • Het onderhoud;
 • De ingebruikname;
 • De montage;
 • De installatie van de machine;

Gebruikers willen snel de antwoorden op hun vraagstukken kunnen vinden. Daarom is een korte, praktijkgerichte, schriftelijke handleiding op basis van minimalistische en visuele principes essentieel.


Handleiding laten vertalen: de meerwaarde

Een goed vertaalde handleiding heeft veel voordelen. Het is niet alleen klantvriendelijk, maar leidt bijvoorbeeld ook tot minder vragen en klachten bij je helpdesk. Daarnaast zullen je klanten zich sneller positief uiten over jouw producten en dienstverlening. Een positieve recensie leidt sneller tot nieuwe klanten of opdrachten.

Zeker bij technische producten is het van belang dat de vertaler beschikt over de vereiste kennis, affiniteit heeft met het betreffende vakgebied en het jargon beheerst om een goede vertaling te maken. Ook moet de vertaler op de hoogte zijn van de eventuele wettelijke verplichtingen, bijvoorbeeld met betrekking tot de specificaties die in de handleiding moeten worden opgenomen. De vertalers van AgroLingua zijn allen native speakers met affiniteit met de agrarische sector.


Handleiding van hoge kwaliteit

Bij AgroLingua kun je terecht voor vertalingen van handleidingen voor allerlei productgroepen en geavanceerde apparatuur tot softwarepakketten en machines binnen de agrarische sector. Er zijn dus veel verschillende soorten handleidingen, maar voor al deze instructies geldt dat ze altijd foutloos en duidelijk moeten zijn.

Een heldere handleiding voorkomt onrechtmatig gebruik van jouw producten en mogelijk zelfs gevaarlijke ongelukken. De vertalers moeten dus bekend zijn met het betreffende vakgebied en jargon, maar moeten de instructies tegelijkertijd op een toegankelijke manier kunnen formuleren. Daarom zet AgroLingua voor de vertalingen van handleidingen altijd native speakers in die de nuances van de taal beheersen en volledig op de hoogte zijn van de vereisten in het betreffende land. Het resultaat is een vertaalde handleiding die prettig leesbaar is, misverstanden voorkomt en dus een correct gebruik van het product garandeert.


Handleiding vertalen door AgroLingua

Een handleiding vertalen wordt bij AgroLingua met uiterste zorg gedaan. Wij werken aan de hand van een stappenplan waarmee we de kwaliteit van de vertaling kunnen waarborgen:

 • De te vertalen handleiding(en) wordt bij ons aangeleverd;
 • Wij gaan op zoek naar de vertaler die het best past bij jou en jouw bedrijf;
 • Onze vertalers gaan voor jou aan de slag;
 • Het vertaalproces loopt;
 • Zodra de vertalingen klaar zijn, worden deze gecontroleerd door een tweede vertaler;
 • De handleiding vertalingen worden naar jou opgestuurd voor eventuele feedback.


Ontdek zelf de voordelen van AgroLingua

Wil je meer informatie over de vertaaldiensten van AgroLingua? Wij staan je graag persoonlijk te woord. Neem gerust contact met ons op!