VERTAALBUREAU ITALIAANS

AGRARISCHE VERTALINGEN NAAR HET ITALIAANS

Italiaans wordt tot ver over de eigen landsgrenzen gesproken


Italiaans wordt wereldwijd door zo'n 90 miljoen personen gesproken. Voor ongeveer 65 miljoen personen is het Italiaans de moedertaal. Dat geldt uiteraard voor de inwoners van Italië, maar ook voor 6,5 procent van de Zwitserse bevolking.

Het Italiaans is echter ook een officieel erkende minderheidstaal in landen als Argentinië, Venezuela Kroatië en Ethiopië. Dat maakt het Italiaans tot een echte wereldtaal die regelmatig vertaald wordt.

Voor vertalingen naar het Italiaans bent u bij vertaalbureau Agrolingua aan het juiste adres.


Offerte aanvragen

Van Latijn naar Italiaans

Italiaans is een Romaanse taal. Dat geldt ook voor het Spaans, Frans, Portugees en Roemeens. Ze stammen allemaal af van het Latijn.

Wist u dat het Italiaans eigenlijk een soort volkse versie is van het oude Latijn? Je zou zelfs kunnen stellen dat het is ontstaan uit een soort van vertaling van het gewichtige Latijn naar de spreektaal van het volk.

Middeleeuwse schrijvers als Dante en Petrarca kozen er destijds voor om hun gedichten en verhalen in deze spreektaal te schrijven. Op die manier leverden zij een belangrijke bijdrage aan het ontstaan van het Italiaans als autonome taal.

Italiaans in Argentinië

Het is niet zo verwonderlijk dat het Italiaans een officieel erkende minderheidstaal is in Argentinië. Er zijn in de afgelopen eeuwen namelijk heel veel Italianen naar dit Zuid-Amerikaanse land geëmigreerd.

Dat er veel Italiaans bloed door de Argentijnen stroomt, zie je bijvoorbeeld terug in de handgebaren. Die zijn exact hetzelfde als in Italië. Wanneer u zaken doet met Argentinië, is het een goed idee om uw teksten zowel in het Spaans als Italiaans te laten vertalen door een vertaalbureau. Dat zal de communicatie zeker ten goede komen.

Vertaling Italiaans biedt meerwaarde voor uw bedrijf

Wanneer uw bedrijf actief is op de internationale markt dan zijn vertalingen een belangrijk wapen. Een vertaling in het Italiaans is uiteraard essentieel wanneer u zich specifiek richt op landen waar Italiaans wordt gesproken.

Als u belangrijke informatie omtrent uw bedrijf en producten in het Italiaans laat vertalen door een gespecialiseerd vertaalbureau, geeft dat uw bedrijf meerwaarde. Het werkt zonder meer in uw voordeel wanneer u in uw communicatie rekening houdt met de taal van het land waarmee u zaken doet. Daarmee onderscheidt u zich van de concurrentie.

Professionele vertalingen in het Italiaans

Agrolingua is een professioneel vertaalbureau. Wij stellen hoge eisen aan de kwaliteit van de teksten die worden vertaald. Deze moeten niet alleen taalkundig correct zijn, maar ook zijn voorzien van een op de branche gericht taalgebruik. Daarbij is een uitstekende beheersing van de vakterminologie essentieel.

Tijdens het vertaalproces is de moedertaal de doeltaal. Voor het maken van vertalingen zetten we daarom native vertalers in. Zij weten precies hoe je in het Italiaans een boodschap overbrengt.

Dat maakt de native vertaler tot een taalkundig expert die in staat is om tijdens het vertaalproces de juiste toon te raken met een taalgebruik dat aansluit bij de doelgroep. Op deze manier leveren wij een vertaling in het Italiaans van hoge kwaliteit.