Vertaalbureau Italiaans

Agrarische vertalingen van en naar Italiaans

Gecertificeerd vertaalbureau Italiaans

Bent u op zoek naar gespecialiseerde vertalingen om op hoog niveau te communiceren met uw Italiaanse contacten? Dan bent u bij AgroLingua aan het juiste adres. Bij ons gecertificeerd vertaalbureau Italiaans bent u verzekerd van hoogstaande vertalingen dankzij onze resultaatgerichte aanpak.

Italië geldt als een belangrijke handelspartner voor Nederland; niet alleen voor de import van wijn maar ook voor bijvoorbeeld industrie en voeding. Ook in andere Europese landen wordt er veel handel gedreven met Italië óf een van de Italiaanse minderheidsgebieden als Argentinië, Kroatië of Ethiopië.

Wilt u succesvol zakendoen met een agrarische Italiaanse partner? Dan is het aan te raden om AgroLingua in te schakelen voor kwalitatief goede communicatie; denk bijvoorbeeld aan Italiaans naar Nederlands vertalen. Als gecertificeerd vertaalbureau Italiaans helpen wij u graag.


Offerte aanvragen


Vertalen van en naar het Italiaans

De Italiaanse taal geldt als een Romaanse taal. Dat geldt ook voor het Spaans, Frans, Portugees en Roemeens; ze stemmen allemaal af van de Latijnse taal. Tevens wordt de Italiaanse taal gezien als een volkse versie van het oude Latijn. Je zou kunnen stellen dat het is ontstaan als een soort vertaling van het oude Latijn naar de spreektaal van het volk.

Als gecertificeerd vertaalbureau is AgroLingua gespecialiseerd in Italiaanse vertalingen voor de agrarische sector en haar aanverwante sub sectoren. Daarnaast kunnen wij u ook ondersteunen met vertalingen naar Engels, Spaans, Duits, Pools en Russisch.

Doordat AgroLingua zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd vertaalbureau is, bent u bij ons verzekerd van kwalitatief goede vertalingen. Een ISO-certificering staat bijvoorbeeld voor de verplichting om te werken volgens een vier-ogen-principe; de vertaling wordt uitgevoerd door een native speaker en vervolgens gereviseerd door een tweede native speaker. Daarmee wordt uw Italiaanse vertaling optimaal afgestemd op uw Italiaanse doelgroep.


Italiaanse vertalingen voor moedertaalsprekers

Een goede vertaling houdt niet op bij het omzetten van de brontekst naar de doeltekst; vertalen is een vak apart waarbij veel kennis van de sector, terminologie en taal nodig is.

De vertaling moet de juiste terminologie bevatten en de lezer moet direct aangesproken worden door de tekst. Wanneer een vertaling woorden en uitdrukkingen bevat die in het Italiaans in een heel andere context worden gebruikt dan de tekst doet geloven, dan heeft u een probleem in het betreffende land.

In plaats van dat de lezer van de tekst zich puur kan concentreren op de informatie omtrent uw producten, roept een slecht vertaalde tekst meer vragen dan antwoorden op. Een goede vertaling is daarom alleen mogelijk wanneer deze is gemaakt door een vertaler voor wie het Italiaans de moedertaal is. Hij of zij past het juiste taalgebruik toe en weet de juiste toon te raken. Bij ons vertaalbureau kunt u daarom altijd rekenen op professionele vertalingen die bij uw klanten in Italië of andere Italiaanssprekende landen de juiste boodschap overbrengen.


De voordelen van een gecertificeerd vertaalbureau Italiaans

De Italiaanse vertalingen van AgroLingua brengen veel voordelen met zich mee:

 • Wij zijn kwaliteitsgericht en tevens een ISO-gecertificeerd vertaalbureau.
 • Bij ons staan de wensen en behoeften van de klant centraal.
 • Onze vertalers werken resultaatgericht en zorgen voor een consistentie in hun woordkeuze.

 • Italiaans naar Nederlands vertalen en veelvoorkomende vertalingen

  • Vertaler Italiaans - Engels
  • Vertaler Italiaans - Nederlands
  • Vertaler Italiaans - Duits
  • Vertaler Italiaans - Spaans
  • Vertaler Italiaans - Pools
  • Vertaler Italiaans - Frans
  • Vertaler Italiaans - Grieks
  • Vertaler Italiaans - Arabisch
  • Vertaler Italiaans - Portugees
  • Vertaler Italiaans - Turks