Nieuws

AgroLingua | Belangrijke voedingsstoffen: de 10 gezondste soorten groente en fruit

Belangrijke voedingsstoffen: de 10 gezondste soorten groente en fruit

Vertaalbureau AgroLingua | De Internationale Dag van de Moedertaal

De Internationale Dag van de Moedertaal

AgroLingua | De juiste rozen voor Valentijnsdag: Elke kleur heeft zijn eigen boodschap

De juiste rozen voor Valentijnsdag: Elke kleur heeft zijn eigen boodschap

Vertaalbureau AgroLingua | Stijging agrarische export in Nederland

Opnieuw stijging agrarische export in Nederland

Vertaalbureau AgroLingua | Het internationale jaar van groenten en fruit!

2021: Het internationale jaar van groenten en fruit

Vertaalbureau AgroLingua | Mededelingen omtrent het coronavirus

Coronamaatregelen

Vertaalbureau AgroLingua | Internationale land- en tuinbouwtrends 2021

Internationale land- en tuinbouwtrends 2021

Mandarijnen: Citrusfruit met pit (of zonder)

Mandarijnen: Citrusfruit met pit (of zonder)

Vertaalbureau AgroLingua | ISO 17100 en ISO 9001 gecertificeerd!

Vertaalbureau AgroLingua vanaf vandaag ISO-gecertificeerd!

Revolutionaire genetische schaar verdient de Nobelprijs

AgroLingua | Landbouwproductie EU blijft stijgen

De gehele landbouwproductie in de EU blijft stijgen

Vertaalbureau AgroLingua | Populaire aardappelrassen

De populairste aardappel komt uit...

Vertaalbureau AgroLingua | Dag van de Franse taal

Dag van de Franse taal

Landbouwbedrijven op zoek naar nieuwe bronnen van inkomsten

Vertaalbureau AgroLingua |  Marie Zintl begint als stagiair bij AgroLingua

Marie Zintl begint als stagiaire bij AgroLingua

Vertaalbureau AgroLingua | Koeien hebben het niet zo met luidsprekers

Koeien hebben het niet zo met luidsprekers

Vertaalbureau AgroLingua | Waardering voor Nederlandse boeren en tuinders

Nederlandse tuinders en boeren krijgen meer waardering

Vertaalbureau AgroLingua | Wij gaan verhuizen!

Vertaalbureau AgroLingua gaat verhuizen!

Vertaalbureau AgroLingua | Sprechen Sie Deutsch?

Du of Sie? Zelfs grote bedrijven zitten in Duitsland niet op één lijn

Vertaalbureau AgroLingua investeert in opleidingen

Internationale Dag van het Vertalen

Vertaalbureau AgroLingua | Europese Dag van de Talen

Europese Dag van de Talen

Communicatie in Coronatijden: Veel dingen zijn nog steeds moeilijk voor bedrijven

Dag van de Duitse taal

Vertaalbureau AgroLingua | Emmy Simons versterkt team!

Vertaalbureau AgroLingua groeit verder!

Blikken jubileum bij Vertaalbureau AgroLingua!

Vertaalbureau AgroLingua | culinaire leenwoorden

Culinaire leenwoorden: Daar kun je nog iets van leren!

Vertaalbureau AgroLingua | Discussie over rurale bodems

Discussie over rurale bodems gaat in nieuwe ronde

Jeroen van der Hoef versterkt Vertaalbureau AgroLingua

Sadé Degener versterkt Vertaalbureau AgroLingua

Mededelingen omtrent het coronavirus

Internationale Dag van de Moedertaal

europese dag van de talen

Het is de Europese Dag van de Talen!

Vacature in-house vertaler Nederlands - Duits

Win een AgroLingua-kip!

AgroLingua natuurlijk ook op de Champignondagen 2019

Veel interesse tijdens beroepenavond Valuascollege

In Duitsland zaken doen

Wie is de winnaar van de AgroLingua zomeractie?

AgroLingua relatiedag

Nieuwe website voor AgroLingua

Onze werkwijze

In een paar stappen

Stap 1:    Wij ontvangen graag je documenten, teksten en vertaalwensen via onze offerte module op onze website, middels een email of via wetransfer.
Stap 2:    We bekijken je aanvraag nauwkeurig, stellen eventueel aanvullende vragen zodat we weten wat exact de bedoeling is. Vervolgens analyseren wij de tekst.
Stap 3:    Wij maken op basis van bovenstaande een passende offerte waarin we rekening houden met alle wensen en eventuele herhalingen in de tekst.

Vertaalkosten berekenen wij op woordbasis. Het woordtarief verschilt per taalcombinatie en is tevens afhankelijk van de omvang per opdracht of op jaarbasis.
Afhankelijk van de taalcombinatie berekenen we de vertaling op brontaal of op doeltaal. De brontaal is de taal waaruit je vertalen gaat. De doeltaal is waarnaar je gaat vertalen. In onze offertes houden we hier rekening mee.
Wij vermelden altijd het aantal brontaalwoorden of het geschatte aantal doeltaalwoorden in de prijsopgave. Het aantal woorden tellen we door middel van een elektronische telling, tenzij door AgroLingua anders aangegeven. Voor het vertalen van een korte tekst (tot ca. 300 brontaalwoorden) geldt ons minimumtarief. Dit is € 59,- per taalcombinatie (excl. btw). Bij revisies, correcties, vertalingen van woordenlijsten zonder context, onlinevertalingen (CMS), softwarevertalingen en copywriting betaal je ons uurtarief. Dit is vanaf € 59,- per uur (excl. btw).

Klantervaringen

Onze opdrachtgevers zijn professionele internationale bedrijven en organisaties. Bedrijven uit de landbouw, tuinbouw, veehouderij, food en aanverwante sectoren. Zij vinden het belangrijk om met een gespecialiseerd vertaalbureau te werken. Wij ontvangen regelmatig complimenten voor onze vertalingen. Klanten waarderen onze kennis van de vakterminologie. Daarnaast is men zéér tevreden over de goede communicatie, afstemming en snelheid waarmee wij werken. Veel klanten vinden het prettig om een persoonlijk aanspreekpunt te hebben. 

Producent van diepvries-aardappelproducten: 
''Namens het Marketing-team een groot compliment voor alle vertalingen!'' 

Wij vinden vertalen een hartstikke leuk vak!

Vertalen is voor vertaalbureau AgroLingua meer dan het omzetten van woorden van de ene taal in de andere taal. Onze sales- en projectmanagers en vertalers verdiepen zich in de materie en de klant.
In het vertaalproces gaat het om het overbrengen van de inhoud en stijl, terwijl de strekking gewaarborgd blijft. Teksten hebben vaak een eigen stijl en 'gevoel', waarmee de boodschap wordt overgebracht. Wij overleggen graag eerst of we een tekst vrij mogen vertalen. Mag het creatief, commercieel, educatief of puur informatief.
Daarvoor maken wij dan graag een afspraak voor het bespreken van de juiste aanpak. Zodat onze vertalingen aansluiten bij de vertaalwensen van de klant. AgroLingua vertaalt vanuit het moedertaalprincipe: doeltaal is moedertaal. Onze vertalers zijn 'native speakers' met vaak agrarische achtergrond, opleiding en/of ervaring. Zij zijn als geen ander in staat uw vertaling met het juiste taalgevoel vakkundig te vertalen.

Agrotechniek

Vertalingen van handleidingen voor machines, werktuigen en apparatuur

De term agrotechniek komt in toenemende mate voor en is min of meer sectoroverschrijdend. Het geeft ook aan dat er veel high-tech bedrijven in de Agro & Food business actief zijn.
Onze vertalers hebben uiteraard uitstekende talenkennis. Daarnaast hebben onze vertalers ook domeinkennis van de verschillende sectoren (tuinbouw, landbouw, veehouderij, food) in huis. Maar ook technische kennis om de werkingsprincipes en technologische begrippen te kunnen vertalen. Voor sommige klanten vertalen wij naar meer dan 20 talen!
Fabrikanten en distributieketens in de agrotechniek leveren machines, werktuigen, apparatuur en diensten. Het produceren van land- en tuinbouwproducten of diensten. Maar ook machines, werktuigen, apparatuur en diensten voor het beheer van de groene ruimte.

Landbouw

Vertalingen Duits, Engels, Frans, Spaans en nog veel meer!

Landbouw is een containerbegrip en hiervoor bestaan talloze definities. De tegenwoordige landbouw is sterk geïndustrialiseerd. Maar de basis is nog steeds hetzelfde, het cultiveren van land voor het voortbrengen van voedsel en andere nuttige producten.
In de volksmond heeft men het dan vooral over de akkerbouw. Belangrijke gewassen binnen de sector akkerbouw zijn aardappelen, graansoorten, vlas, katoen, tabak, suikerbieten, koolzaad. Graansoorten zijn: mais, rijst, tarwe, gierst en haver. Maar ook de kleinere gewassen als karwij, blauwmaanzaad, boekweit, erwten, tuinbonen, kanariegras en cichorei behoren ertoe. Een aantal van onze klanten maken landbouwwerktuigen en hiervoor verzorgen wij de vertalingen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan tractoren, ploegen, landbouwspuiten, rooimachines, zaai- en pootmachines, spuitmachines.Tuinbouw

Vertalingen van websites, teeltbeschrijvingen, bedrijfsbladen!

Tuinbouw is het telen van groenten, fruit, bloemen, planten, bomen, bollen en zaden. Binnen de tuinbouw onderkennen we vollegrondstuinbouw (groenten en bloemen), boomteelt, fruitteelt en bloembollenteelt. Daarnaast is er bedekte teelt in kassen of plastic tunnels. In de glastuinbouw worden teelten in kassen geteeld met behulp van klimaatbeheersing. Hier gaat het meestal om groenten, snijbloemen of potplanten.
Binnen de tuinbouw verzorgen wij veel vertalingen. Onze klanten zijn bijvoorbeeld veredelingsbedrijven van (zaai)zaden (groenten, gras) en internationale veilingen. Maar ook van producten van toeleveranciers aan de tuinbouw zoals producenten van herbruikbare kratten, logistieke dienstverleners. Maar ook werving- en selectie bedrijven zoals bijvoorbeeld Green People Recruitment. Maar denk ook aan ruiterkleding en ruitersportartikelen.

Veehouderij

Vertalen van o.a. handleidingen voor klimaatcomputers

De veehouderij is de tak van de landbouw waar je vee houdt. Vee voor het verkrijgen van melk, eieren en vlees. Denk hierbij aan de pluimveehouderij, paardenfokkerij, varkenshouderij, rundveehouderij en ook de viskwekerij.
Ook binnen deze sector verzorgen we voor veel internationale marktleiders de vertalingen. Denk bijvoorbeeld aan vertalingen van handleidingen voor de klimaatbeheersing in stallen. Verder ook bedrijven in de genetica van kippen, varkens en koeien. Producenten van voermachines en melkrobots. Maar ook vertalen we voor bedrijven die veevoeders ontwikkelen en verkopen.


Food

Vertalingen voor de voedingsmiddelen- industrie en keuringsinstanties

In de voedingsmiddelenindustrie onderkennen we bedrijven die op grote schaal grondstoffen, landbouwproducten verwerken tot voedingsmiddelen. Wij verzorgen in deze sector bijvoorbeeld de vertalingen voor internationale keurings- en certificeringsinstanties. Uiteraard in de talen Duits, Frans, Spaans, Italiaans, Portugees, Russisch en Engels. Maar ook in wat minder vaak voorkomende talen zoals het Afrikaans en Hindi. Producenten van voedingsmiddelen en haar toeleveringsbedrijven in bijvoorbeeld de verpakkingsindustrie.

Wij maken graag persoonlijk met je kennis !

Wij ontmoeten je graag persoonlijk! Tijdens een gesprek brengen wij in kaart welke vertaalbehoefte er is. Hoe wij je het beste kunnen helpen. Bel of mail voor het maken van een afspraak met een van onze salesmanagers. Dit kan op +31 77 3082829 of agrolinguainfo@agrolingua.com.