Vertaaldiensten

Meer informatie over vertaaldiensten?

Vertaaldiensten

Bij AgroLingua kunt u terecht voor tekstvertalingen binnen de agrarische sector. Vertalen is voor AgroLingua meer dan alleen het omzetten van woorden van de ene naar de andere taal. In het vertaalproces gaat het om het overbrengen van de inhoud en het gevoel, terwijl de strekking gewaarborgd blijft.

Goed vertaalde teksten zijn van belang voor zowel interne als externe communicatie. Denk bijvoorbeeld aan handleidingen voor intern gebruik en de teksten op een website of in een nieuwsbrief voor extern gebruik.

Omdat een vertaling laten maken meer is dan een tekst in een andere taal omzetten, bieden wij verschillende vertaaldiensten aan. Diensten die passen bij de vertaalbehoeften van uw organisatie.


Offerte aanvragen Doe een gratis proefvertaling


Verschillende vertaaldiensten

Onze native vertalers hebben een uitstekende kennis van verschillende talen en de bijbehorende vertalingen. Naast deze taalkennis zijn onze vertalers gespecialiseerd binnen de agrarische sector. Denk bijvoorbeeld aan een specialisatie binnen de landbouw, tuinbouw of veehouderij. Dat is niet alles. Onze vertalers beschikken ook over technische kennis om de werkingsprincipes en technologische begrippen te kunnen vertalen. Voor sommige klanten vertalen wij zelfs naar meer dan 20 talen!

Advertentie vertalen

Algemene voorwaarden vertalen

App vertalen

Artikel vertalen

Beëdigde vertalingen

Blog vertalen

Boek vertalen

Brief vertalen

Brochure vertalen

Certificaat vertalen

Contract vertalen

Correspondentie vertalen

Documenten vertalen

Drukwerk vertalen

Etiketten vertalen

Folder vertalen

Handleiding vertalen

InDesign vertalen

Informatiebladen vertalen

Jaarverslag vertalen

Juridische vertalingen

Literair vertalen

Marketing vertalingen

Medische vertalingen

MSDS vertalen

Oogstinstructies vertalen

Persbericht vertalen

Personeelshandboek vertalen

Personeelsreglement vertalen

Presentatie vertalen

Productbrochure vertalen

Productinformatie vertalen

Productspecificatie vertalen

Projectdocumentatie vertalen

Reclametekst vertalen

SEO teksten vertalen

Social Media Content vertalen

Software vertalen

Spoed vertaling

Stukken tekst vertalen

Technische specificatie vertalen

Technische vertalingen

Teelthandleiding vertalen

Veiligheidsvoorschrift vertalen

Verklaring vertalen

Verpakking vertalen

Voorlichtingsfolder vertalen

Webshop vertalen

Website vertalen

Wetenschappelijke publicatie vertalen

Landbouw vertalingen

Tegenwoordig is de landbouw sterk geïndustrialiseerd. Toch is de basis nog altijd hetzelfde: het cultiveren van land voor het voortbrengen van voedsel en andere nuttige producten. In de volksmond wordt er vooral gesproken over akkerbouw.

Een aantal van onze klanten maken landbouwwerktuigen en hiervoor verzorgen wij de vertalingen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan tractoren, ploegen, landbouwspuiten, rooimachines, zaai- en pootmachines en spuitmachines.


Tuinbouw vertalingen

Onder tuinbouw valt het telen van groente, fruit, bloemen, planten, bomen, bollen en zaden. De tuinbouw is onder te verdelen in:

 • Vollegrondstuinbouw (groenten en bloemen);
 • Boomteelt;
 • Fruitteelt;
 • Bloembollenteelt;
 • Bedekte teelt in kassen of plastic tunnels.

Binnen de tuinbouw verzorgen wij veel vertalingen. Onze klanten zijn bijvoorbeeld veredelingsbedrijven van (zaai)zaden (groenten, gras) en internationale veilingen. Tevens vertalen wij voor toeleveranciers uit de tuinbouwsector, denk bijvoorbeeld aan werving- en selectiebedrijven zoals Green People Recruitment of producenten van herbruikbare kratten.


Veehouderij vertalingen

In de voedingsmiddelenindustrie onderkennen wij bedrijven die op grote schaal grondstoffen en landbouwproducten verwerken tot voedingsmiddelen. Wij verzorgen in deze sector bijvoorbeeld de vertalingen voor internationale keurings- en certificeringsinstanties, onder andere in de talen Duits, Frans, Spaans, Italiaans, Portugees, Russisch en Engels. Maar ook in wat minder vaak voorkomende talen zoals het Afrikaans en Hindi. Producenten van voedingsmiddelen en hun toeleveringsbedrijven in bijvoorbeeld de verpakkingsindustrie maken ook deel uit van onze klantenkring.


Ontdek zelf de vertaaldiensten van AgroLingua

Wilt u meer informatie over de vertaaldiensten van AgroLingua? Wij ontmoeten u graag persoonlijk. Neem gerust contact met ons op!


Veelgestelde vragen:

 1. Hoelang duurt een vertaling laten maken?

 2. Vertaalbureau AgroLingua bepaalt de leverdatum altijd in overleg met de klant. Teksten van circa 500 woorden kunnen normaliter binnen 1 á 2 werkdagen vertaald worden. Wanneer de tekst meer dan 1000 woorden bevat worden hier ongeveer 1 à 2 werkdagen bijgeteld.

 3. Wanneer is het een spoedvertaling?

 4. In principe ziet Vertaalbureau AgroLingua elke vertaling die dezelfde werkdag nog geleverd moet worden als een spoedvertaling. Afhankelijk van de dagplanning kan er een eventuele spoedtoeslag berekend worden. Mocht de tekst van een dusdanige grootte (meer dan 1500 woorden) zijn, dan kan er in overleg besloten worden om de opdracht te spreiden over meerdere vertalers om zo de gewenste deadline te kunnen halen.

 5. Hoe controleren jullie de vertalingen?

 6. Vertaalbureau AgroLingua hanteert het zes-ogen-principe, met andere woorden; de teksten worden vertaald door een gespecialiseerde vertaler (native speaker), gereviseerd door een tweede gespecialiseerde vertaler (native speaker) en vervolgens voor levering naar de klant gecontroleerd door de desbetreffende projectmanager.