Hét vertaalbureau voor vertalingen

in de tuinbouw

Vertalingen voor internationaal gerichte tuinbouw bedrijven

"Bedankt voor de bloemen", is dankzij paus Johannes Paulus II een beroemde uitspraak geworden. Bloementelers uit Nederland zorgen er jaarlijks voor dat het Sint- Pietersplein in Rome tijdens de paasdagen verandert in een bloemenzee. Zowel de bloementeelt als de groenteteelt zijn sectoren die zich voor een belangrijk deel richten op de export. Internationaal opereren, betekent communiceren in meerdere talen. Vertalingen zijn daarbij een welkom hulpmiddel. Vertaalbureau AgroLingua is graag uw vertaalpartner.


Offerte aanvragen Doe een gratis proefvertaling


Glastuinbouw belangrijk voor economie

Wanneer een toerist door Nederland rijdt, zal hem direct een aantal dingen opvallen. De 'glazen stad' in het Westland bijvoorbeeld. De kassen vormen een opvallend onderdeel van het landschap en veranderen 's avonds dankzij het kunstlicht in fraaie, rood-gele lichtbundels die gloren aan de hemel. De toerist zal ongetwijfeld denken: in Nederland wordt heel wat groente en fruit verbouwd. Ook wanneer hij langs de beroemde bloemenvelden rijdt, kan hij niet anders dan concluderen dat zowel de glastuinbouw als de vollegrondstuinbouw een belangrijke bijdrage leveren aan de Nederlandse economie.

Die veronderstelling blijkt wanneer je naar de cijfers kijkt, helemaal te kloppen. Zo wordt bijvoorbeeld de waarde van de producten die onder glas worden geteeld, geschat op zo'n 7,7 miljard euro. Een aanzienlijk deel van de in ons land geteelde groenten, bloemen en planten is bestemd voor de export. Denk daarbij aan tomaten, paprika's en komkommers, maar ook aan potplanten en snijbloemen zoals orchideeën, de roos, chrysant en gerbera.


Vertalingen voor de tuinbouwsector

In de tuinbouw volgen de ontwikkelingen zich in rap tempo op. Binnen de sector speelt innovatie een belangrijke rol. Automatisering en digitalisering, maar ook robotisering zijn de uitdagingen voor de komende tijd. Bij al deze ontwikkelingen kunnen ondernemers niet meer alleen vertrouwen op informatie in de Nederlandse taal. Een handleiding of informatie die is geschreven in het Duits, Engels, Italiaans, Spaans of andere vreemde taal zijn net zo zeer van belang. Wie volledig bij de tijd wil blijven, is gebaat bij een betrouwbare vertaling.


Vertaling voor internationale markt

De internationale markt breidt zich steeds verder uit en beperkt zich al lang niet meer alleen tot Europa. Sterker de EU sluit steeds vaker vrijhandelscontracten af met landen in bijvoorbeeld Azië of Zuid-Amerika. Wie succesvol wil opereren op buitenlandse markten, zal regelmatig gebruik willen maken van professionele vertalingen.

In een globaliserende wereld is het essentieel dat producten worden gepresenteerd met de juiste informatie in de taal van de landen waar ze worden afgezet. Heeft u een website en richt u zich bijvoorbeeld op de Franse of Poolse markt? Dan kan het uiteraard een hoop voordeel opleveren wanneer er van uw site een vertaling is gemaakt in het Frans of Pools.


Vertaalbureau Agrolingua professionele vertalingen

Bent u op zoek naar een professionele vertaling? Dan bent u bij vertaalbureau Agrolingua aan het juiste adres. Wij vertalen uw brochure, website, handleiding etc. in talen zoals het Duits, Engels, Frans, Italiaans, Spaans of Pools. Daarbij passen onze vertalers de specifieke vakterminologie toe die kenmerkend is voor de tuinbouwsector.


Vertaalbureau Agrolingua: 100% agrarisch

Vertaalbureau Agrolingua richt zich volledig op de agro-food sector. Onze kracht ligt in de brede kennis en ruime ervaring die wij hebben in de agrarische wereld. Ons vertaalbureau en onze vertalingen zijn er na jaren van zaaien, ontwikkelen en oogsten inmiddels een begrip! Wil je meer informatie over de diensten van AgroLingua? Wij staan je graag persoonlijk te woord. Neem gerust contact met ons op!