TAALFEITEN OM DE TAAL BETER TE BEGRIJPEN

VERTAALBUREAU ENGELS

Taalfeit: 'You're' of 'Your'? Het verschil tussen deze twee veelvoorkomende woorden.

Naast de veel voorkomende fouten die gemaakt worden bij het gebruik van then en than, is ook het onderscheid tussen You're en Your voor veel mensen verwarrend. Het feit dat deze woorden hetzelfde klinken, draagt bij aan deze verwarring. Toch hebben ze allebei een heel andere betekenis en is het belangrijk om ze op de juiste manier te gebruiken. Gelukkig zijn de regels voor het gebruik van You're en Your gemakkelijk te begrijpen.

Het gebruik van You're is beperkt tot de verkorte vorm van you are. Dit betekent dat je You're altijd kunt vervangen door you are om te controleren of het correct wordt gebruikt. Hier zijn nog enkele voorbeelden van zinnen met You're:

 • You're going to love this song.
  (= You are going to love this song.)
  (Je gaat van dit nummer houden.)
 • You're welcome to come to the party.
  (= You are welcome to come to the party.)
  (Je bent van harte welkom op het feest.)
 • You're my favorite person.
  (= You are my favorite person.)
  (Jij bent mijn favoriete persoon.)

Aan de andere kant wordt Your gebruikt als bezittelijk voornaamwoord om iets te laten zien wat van jou is of waar jij verantwoordelijk voor bent. Hier zijn enkele voorbeelden van zinnen met Your:

 • Your car is parked outside.
  (Jouw auto staat buiten geparkeerd.)
 • What's your favorite color?
  (Wat is jouw favoriete kleur?)
 • Your help is appreciated.
  (Jouw hulp wordt op prijs gesteld.)
 • Can I borrow your pen?
  (Kan ik jouw pen lenen?)

Kortom, het is belangrijk om het verschil tussen You're en Your goed te begrijpen, zodat je deze woorden op de juiste manier kunt gebruiken in je gesproken of geschreven taal. Het kennen van deze eenvoudige regels zal ervoor zorgen dat je niet alleen grammaticaal correct communiceert, maar ook duidelijk en effectief.