Food Valley Wageningen: belangrijke speler in de voedsel- en landbouwsector

De regio Wageningen staat bekend als de Food Valley van Nederland. Het is dé plaatst voor bedrijven en ondernemers op het gebied van voedsel, landbouw en gezondheid. Er zijn dan ook een groot scala aan grote internationale bedrijven en kleine startups gevestigd die gefocust zijn op het creëren van een betere toekomst voor de voedsel en landbouwsector.

Soort bedrijven Food Valley Wageningen

Verschillende bedrijven in de Food Valley Wageningen doen onderzoek en ontwikkelen nieuwe producten die een positieve impact hebben op onze voedselvoorziening en ons welzijn. De Food Valley in Wageningen is de thuisbasis van meer dan 150 bedrijven en instellingen die zich bezighouden met voedselonderzoek, -ontwikkeling en -productie. Voorbeelden van bedrijven in deze regio zijn Unilever, FrieslandCampina en DSM.

Food Valley Wageningen staat niet alleen bekend om de diverse mix van bedrijven, maar ook om zijn focus op duurzaamheid, gezondheid en voedselinnovatie. Deze drie pijlers vormen de basis voor alle activiteiten die plaatsvinden in deze regio.

Duurzaamheid, gezondheid en voeding in de Food Valley

De Food Valley Wageningen is een belangrijke speler in de focus op duurzaamheid en gezondheid. Bedrijven in deze regio richten zich op het verminderen van voedselverspilling en het ontwikkelen van duurzame productiemethoden. Daarnaast wordt er ook onderzoek gedaan naar de impact van de voedselproductie en hoe de impact van deze voedselproductie op het milieu vermindert kan worden.

Naast duurzaamheid is gezondheid ook een belangrijk thema waar bedrijven in de Food Valley zich bezighouden. De bedrijven in de Food Valley werken aan het ontwikkelen van gezonde voedingsmiddelen en onderzoeken de relatie tussen voeding en gezondheid. Zo wordt er gekeken hoe voeding kan bijdragen aan het voorkomen van bepaalde ziektes bijvoorbeeld diabetes en hart- en vaatziekten.

Voedselinnovaties in de Food Valley

Voedselinnovaties spelen een belangrijke rol in het verbeteren van de voedselproductie en-consumptie. In de Food Valley wordt er constant gewerkt aan deze nieuwe voedselinnovaties. Er worden bijvoorbeeld nieuwe technologieën ontwikkeld die kunnen helpen bij het verminderen van voedselverspilling. Zo worden er verpakkingen bedacht die de houdbaarheid van producten kunnen verlengen of sensoren die de kwaliteit van voeding kunnen meten.

Ook worden in de Food Valley nieuwe producten bedacht die bijdragen aan een duurzame wereld. Er worden bijvoorbeeld plantaardige vleesvervanger ontwikkeld, waarbij de textuur en smaak van vlees nagebootst wordt.

Vertalingen Food Valley

Om kennis en expertise te kunnen delen met de rest van de wereld, is vertaling een onmisbare factor. Door onderzoeksresultaten en ideeën te vertalen naar verschillende talen kunnen ze wereldwijd verspreid worden. Door kennis uit te wisselen met andere internationale bedrijven die zich bezighouden met de voedsel- en landbouwsector kan er gezamenlijk gewerkt worden aan duurzamere en gezondere voedselvoorzieningen wereldwijd.

AgroLingua en Food Valley Wageningen

AgroLingua is zelf ook actief als vertaalbureau in Wageningen. Onze collega Graham Jackson woont in de omgeving Wageningen en is dagelijks bezig met het helpen van klanten met vertaalbehoeftes in de voedsel en landbouwsector. Door dagelijks bezig te zijn met vertaalopdrachten in de agrarische en de foodsector verbreedt Graham elke dag zijn kennis. Is jouw bedrijf ook actief in de voedsel- en landbouwsector en op zoek naar een vertaalbureau?

Offerte aanvragen Doe een gratis proefvertaling

Terug naar blogs

Gecertificeerd vertaalbureau

ISO 9001 & 17100:2015 certificering