AgroLingua | De juiste rozen voor Valentijnsdag: Elke kleur heeft zijn eigen boodschap

De juiste rozen voor Valentijnsdag: Elke kleur heeft zijn eigen boodschap

Aanstaande zondag is het weer zover: Veel geliefden in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk maar ook buiten de Europese Unie, bijvoorbeeld in de Verenigde Staten, mogen zich op een bloemetje voor Valentijnsdag verheugen. De vraag is: worden ze verrast of teleurgesteld? Waarop moet gelet worden?

Een prachtige bos rozen maar ook een wild boeket kan in de smaak vallen. Het hangt er natuurlijk een beetje vanaf van welk soort bloemen de geliefde het meeste houdt. Wereldwijd worden er jaarlijks ongeveer 50 miljoen bloemen geschonken voor Valentijnsdag als uiting van liefde en waardering. Vooral met rozen kun je je gevoelens of mening uitdrukken, omdat elke kleur een eigen betekenis heeft. Het gaat dus niet alleen om de rozen zelf maar vooral ook om de boodschap daarachter.
Wat is de boodschap?

Met de kleur van rozen kunnen verschillende dingen gezegd worden. De kleur kan misschien wel mooi zijn, maar als de boodschap niet goed overkomt, dan hebben de rozen niet hun gewenste effect. Hieronder een klein overzicht van de kleuren en hun betekenis:

Rood: Rode rozen staan voor echte liefde, trouw en vriendschap, maar ook voor schoonheid en perfectie. Dus hoe je het ook wendt of keert: Rode rozen betekenen: “Ik houd van jou”.

Roze: Deze kleur heeft meerdere betekenissen, bijvoorbeeld geluk, bewondering, dankbaarheid en vreugde, maar eerder op een terughoudende manier.

Geel: De juiste roos om vriendschap te uiten. Ook een vrolijke kleur, die bij veel mensen in de smaak valt. Geel staat ook symbool voor vergeving.

Bordeaux: Bij deze donkere kleur die tussen rood en zwart valt gaat het om afscheid nemen. Daarom is deze roos geschikt om verdriet en rouw te uiten bij begrafenissen, maar ook om te zeggen dat een liefde voorbij is.

Wit: Zuiverheid en puurheid horen bij witte rozen, maar vooral ook een nieuw begin. Zo kun je aan de ene kant met witte rozen heel goed ‘sorry’ zeggen, maar aan de andere kant passen ze ook perfect bij een bruiloft.

Oranje:  Passie en verlangen kunnen met oranje rozen geuit worden. Een perfecte kleur dus voor nog jonge liefde, maar ook voor de liefde van je leven.

Blauw: Wie blauwe rozen mag ontvangen, krijgt de boodschap dat er spirituele liefde in het spel is …

Perzik: Deze rozen tonen een blijk van waardering en dankbaarheid.

LavendelDeze kleur brengt dezelfde boodschap over als oranje rozen, maar hier is de liefde nog jonger, nog echt in het prille begin.

Zalm: Verlangen en opwinding staan hier centraal. De juiste keuze voor het begin van een nieuwe relatie.

Paars: De allrounder onder de rozen want ze zijn geschikt voor verschillende gelegenheden.

Terug naar nieuws

Gecertificeerd vertaalbureau

ISO 9001 & 17100:2015 certificering