Het stimuleren van meertaligheid tijdens Europese Dag van de Talen

Het stimuleren van meertaligheid tijdens Europese Dag van de Talen

In elk gebied of land binnen Europa worden mensen van elke leeftijd opgeleid om talen te spreken; een, twee, drie of zelfs nóg meer. Het leren van een of meer talen wordt dan ook gestimuleerd door de Europese Unie.

Om het bovenstaande nog meer te stimuleren heeft de Europese Unie in 2001 de ‘Europese Dag van de Talen’ in het leven geroepen. Vandaag worden er op scholen door heel Europa activiteiten georganiseerd met als doel elkaar nog beter te begrijpen dankzij het leren van een vreemde taal.

24 officiële talen in de Europese Unie

Door internationale bedrijfsovernames hebben mensen ook steeds meer behoefte aan het leren van een vreemde taal; dit is vaak al nodig om in het eigen land effectief te werken aangezien Engels soms al niet meer genoeg is. Alleen in Europa zijn er ruim 2000 Europese talen, waarvan 24 officiële talen in de Europese Unie en circa 60 regionale/minderheidstalen. 

Het leren van een vreemde taal levert veel voordelen op; zowel voor jong als voor oud. Beheers je slechtst een aantal woorden en/of zinnen? Zelfs dat is voldoende om nieuwe contacten te leggen in het buitenland. Het leren van een vreemde taal zorgt niet alleen dat we elkaar beter verstaan, maar ook beter begrijpen.


Terug naar nieuws

Gecertificeerd vertaalbureau

ISO 9001 & 17100:2015 certificering