Stijgende kansen door toenemende digitalisering in de Duitse landbouw - AgroLingua

Marktrapport wijst op toenemende digitalisering in Duitse landbouw

De digitalisering van de Duitse landbouwsector neemt een vlucht. Dat blijkt uit een recent marktrapport dat is opgesteld door het Landbouwattachénetwerk Berlijn in samenwerking met RVO. Het rapport biedt inzicht in de belangrijkste spelers, de future trends en samenwerkingskansen in het Duitse agrarische digitaliseringslandschap.

Digitalisering kan bijdragen aan een duurzame en toekomstbestendige landbouw, onder meer door het verbeteren van de lucht-, bodem- en waterkwaliteit en het versterken van de positie van boeren in de voedselketen. In het marktrapport worden verschillende technologieën uitgelicht die daarbij een belangrijke rol spelen, zoals artificial intelligence, supply chain management, sensoriek, imaging systems, automatisering/robotic, farm management systemen en handelsplatformen.

De studie richt zich op de grote uitdagingen in de landbouwsector en de omgang met data, samenwerking tussen de verschillende landbouwsectoren en de politieke en maatschappelijke context in de regio's. Nederlandse organisaties kunnen aansluiting zoeken voor samenwerking met de sterke maakindustrie in Duitsland.

De Duitse overheid investeert de komende jaren € 170 miljoen in digitale innovatie in de landbouwsector. Van dit bedrag gaat € 50 miljoen naar 14 digitale proeftuinen die het potentieel van digitale technologieën verkennen.

Het marktrapport laat zien dat de lat hoog ligt voor digitalisering in de Duitse landbouw, maar dat er volop kansen zijn voor innovatie en samenwerking. Door de toenemende digitalisering kunnen boeren beter inspelen op veranderingen in de markt en bijdragen aan een duurzamere toekomst.

Terug naar nieuws

Gecertificeerd vertaalbureau

ISO 9001 & 17100:2015 certificering