Onze Haan Kraait Alle Talen

KUKELEKU, KIKERIKI, COCK-A-DOODLE-DOO OF COCORICO?

Onze Haan Kraait Alle Talen

Hoe spreek ik een internationale doelgroep correct aan en met welke communicatiemiddelen doe ik dit? Het zijn slechts een tweetal vragen waar veel marketing- en communicatieprofessionals die zich bezighouden met internationale communicatie mee worstelen. Juist om deze personen aan de hand te nemen, heeft Vertaalbureau AgroLingua een nieuw boekje gepubliceerd: Onze Haan Kraait Alle Talen.

In een zestal hoofdstukken wordt de lezer van Onze Haan Kraait Alle Talen meegenomen in de dynamische wereld van (meertalige) communicatie en (agrarische) vertalingen. Wist je bijvoorbeeld dat je tijdens het creëren van content voor internationale social media-kanalen niet alleen rekening moet houden met de lokale populariteit van jouw producten, maar ook de manier waarop je de consument moet aanspreken? Verlies dus niet de specifieke omgangvormen en cultuurverschillen uit het oog.


Veranderende communicatie binnen de agrofoodsector

In een van de hoofdstukken van Onze Haan Kraait Alle Talen wordt de veranderende communicatie binnen onze agrofoodsector besproken. De agrofoodsector is waarschijnlijk de sector waarin de afgelopen decennia de meeste veranderingen hebben plaatsgevonden. Wereldwijd zijn landbouw, fruitteelt, veeteelt en voedselproductie niet meer te vergelijken met de agrofoodsector van de vorige eeuw.

Door het veranderende consumptiepatroon van Nederlandse consumenten is het productaanbod bijvoorbeeld verrijkt met plantaardige vleesvervangers en exotische groenten- en fruitsoorten. Deze exotische groenten- en fruitsoorten kunnen dan weer dankzij technische en wetenschappelijke ontwikkelingen vers in de Nederlandse winkelschappen liggen.

Niet alleen het productaanbod is sterk veranderd, ook de communicatie en communicatiekanalen binnen de sector zijn drastisch veranderd ten opzichte van enkele decennia geleden. Waar mond-tot-mondreclame vroeger hooguit hielp bij de verkoop, worden tegenwoordig heel andere middelen gebruikt. Reclamemateriaal zoals brochures kunnen specifiek worden afgestemd op het type klant of persona. Dit geldt tevens voor websites, waar alle visuele mogelijkheden onbeperkt benut kunnen worden.

Met platforms als YouTube en TikTok kan de agrofoodsector zich met behulp van prachtige video's nog gedetailleerder en aantrekkelijker presenteren. Sociale netwerken zoals LinkedIn en Facebook bieden oneindige mogelijkheden om producten te promoten. Facebook heeft immers 2,9 miljard maandelijks actieve gebruikers en Instagram biedt een vergelijkbare dienst en heeft in 2021 de mijlpaal van meer dan een miljard maandelijks actieve gebruikers bereikt.


Ontvang een gratis preview!

Ben je geïnteresseerd in (meertalige) marketingcommunicatie en de agrofoodsector? Dan hebben we goed nieuws voor je! We bieden nu een exclusieve mogelijkheid om een gratis preview van ons nieuwe boek te bekijken.

In deze preview krijg je een voorproefje van het boek, waarin we diep ingaan op de uitdagingen en kansen binnen de wereld van internationalisering, agrofood en marketingcommunicatie. Tijdens het lezen maak je kennis met waardevolle inzichten die je verder kunnen helpen tijdens de internationale reis naar succes.

Of je nu een professional bent in de pluimveesector, een marketingspecialist in de voedingsmiddelenbranche of gewoonweg geïnteresseerd bent in dit boeiende vakgebied, deze gratis preview biedt je de mogelijkheid om de inhoud van het boek te verkennen.

Mis deze unieke kans niet om een kijkje te nemen in ons nieuwe boek: Onze Haan Kraait Alle Talen.


Bekijk de preview