VERTALINGEN Pluimveehouderij

SUCCESVOL INTERNATIONALISEREN MET VERTALINGEN

Pluimveehouderij

De pluimveesector is een belangrijk (en groeiend) onderdeel van de Nederlandse voedingsmiddelenindustrie. In grote lijnen kunnen we de pluimveesector verdelen in twee takken van sport: de vleessector en de legsector.

In de vleessector worden dieren gehouden door een pluimveehouder voor de productie van pluimveevlees. De pluimveehouder kan ook kiezen voor de legsector; er worden dan alleen hennen gehouden voor de productie van eieren voor consumptie of verwerking in (eind)producten als mayonaise, brood, gebak, pannenkoeken of schuimpjes.

De verwachting is dat de consumptie van eieren en vlees uit de pluimveesector de komende jaren alleen maar verder zal toenemen: van 23 kilogram per persoon naar 24,5 kilogram per persoon.


Offerte aanvragen Doe een gratis proefvertaling

Partnerschap met Dutch Poultry Centre

Internationaal gezien staat Nederland bekend als een echt pluimveeland. Onze partner Dutch Poultry Centre werkt aan het bewaken en versterken van de goede naam, die Nederland heeft op dit gebied.

AgroLingua werkt al vele jaren intensief samenwerkt met diverse toonaangevende partijen uit de pluimveesector; van bedrijven die slimme lichtoplossingen produceren tot aan ontwikkelaars van revolutionaire broedsystemen. Het grootste gedeelte van deze partijen is tevens lid van Dutch Poultry Centre; een ideale mogelijkheid voor AgroLingua om haar zakelijke netwerk uit te breiden, nieuwe samenwerkingen aan te gaan en zich nog dieper in de sector te nestelen.

Het partnerschap tussen AgroLingua en Dutch Poultry Centre houdt in dat AgroLingua wordt toegevoegd als preferred partner.

Als preferred partner is AgroLingua betrokken bij diverse contactmomenten en kennisbijeenkomsten, welke georganiseerd worden door en voor partners. Door het delen van kennis en visies met bedrijven uit de sector komen vaak oplossingen en kruisbestuivingen tot stand. Als erkend vertaalbureau kan AgroLingua leden van Dutch Poultry Centre ondersteunen op het gebied van meertalige communicatie in alle gewenste talen.


Supermarkt neemt regie

De hedendaagse voedingsmiddelenindustrie wordt gevormd onder leiding van het Nederlandse Retail landschap; producten worden voor specifieke ketens geproduceerd en zijn niet meer uitwisselbaar. Als voorbeeld nemen we de pluimveehouderij, waar de Nederlandse retailers een flinke vinger in de pap hebben.

Dat blijkt uit het feit dat alle grote Nederlandse retailers vanaf 1 januari 2023 alleen nog maar kip met minimaal een ster van het Beter Leven-keurmerk in de schappen willen hebben. In de praktijk zal dit betekenen dat de Nederlandse pluimveesector een flinke omslag moet gaan maken; er kan bijvoorbeeld een soort schifting ontstaan tussen pluimveehouders die zich richten op de binnenlandse of de buitenlandse markt.

Dergelijke situaties doen zich niet alleen voor in Nederland; recent hebben de Belgische supermarkten Colruyt en Okay aangekondigd dat al hun kippenvlees vanaf 2026 moet voldoen aan de eisen van het Better Chicken Commitment.


Vertalingen voor de pluimveehouderij

Internationaal gezien heeft Nederland een naam als echt pluimveeland. Vanuit Nederland wordt al jaren grote hoeveelheden pluimveevlees naar het buitenland geëxporteerd; Duitsland en het Verenigd Koninkrijk zijn de belangrijkste exportbestemmingen.

Door de toenemende vraag aan producten uit de vlees-, leg en ondersteunende sectoren, blijft ook de vraag naar meertalige communicatie groeien. Als gespecialiseerd vertaalbureau zorgen wij voor vakkundige ondersteuning op het gebied van vertalingen.

Gaat u lichtsystemen of vloersystemen voor de pluimveehouderij exporteren naar het buitenland? Denk dan aan het vertalen van een handleiding, montage instructie of een social media campagne naar bijvoorbeeld Engels, Spaans, Chinees of Duits.


Vertaalbureau AgroLingua: 100% agrarisch

Vertaalbureau Agrolingua richt zich volledig op de agro-food sector. Onze kracht ligt in de brede kennis en ruime ervaring die wij hebben in de agrarische wereld. Ons vertaalbureau en onze vertalingen zijn er na jaren van zaaien, ontwikkelen en oogsten inmiddels een begrip! Wil je meer informatie over de diensten van AgroLingua? Wij staan je graag persoonlijk te woord. Neem gerust contact met ons op!