Vertalingen voor zaadverdedling

Succesvol internationaliseren met vertalingen

Zaadveredeling

Iedereen weet dat Nederland groots is in watermanagement, het bouwen van boten en jachten en het exporteren van dancemuziek over de hele wereld. Minder bekend is dat Nederland nóg groter is in zaadverdeling. De ontwikkeling van nieuwe groente- en bloemenrassen, verbeterde rassen die nóg meer opbrengsten genereren, groentes en fruit die resistent zijn tegen ziektes en bacteriën; het is slechts een kleine greep uit de vele (en hoogwaardige) technologieën waarin Nederland innoveert.


Offerte aanvragen Doe een gratis proefvertaling

Seed Valley

Bijna iedereen ter wereld is wel bekend met het begrip Silicon Valley; een wereldwijd bekend begrip voor de zuidkant van Californië omdat er enorm veel toonaangevende technologiebedrijven gevestigd zijn. In Nederland hebben we een, wellicht iets minder bekend maar wel soortgelijk gebied: Seed Valley.

In de Seed Valley-regio (het gebied tussen Warmenhuizen, Andijk, Hoorn en Enkhuizen) is een groep bedrijven gevestigd die zich hebben toegelegd op de veredeling, productie, bewerking en verkoop van hoge kwaliteit zaden. De knipoog naar de Tech regio in Californië is er niet voor niets; maar liefst de helft van de 10 grootste producenten van groentezaden hebben een vestiging in 'Seed Valley'.

De 28 zaadveredelingsbedrijven in Seed Valley zijn goed voor ongeveer 3000 banen en meer dan 1,3 miljard euro omzet op jaarbasis, waarvan ruim de helft buiten Europa wordt verworven.


Vruchtbare grond

Dat Nederland (of te wel Seed Valley) een grote speler is op het gebied van zaadveredeling mag duidelijk zijn. Onderzoekscijfers van Wageningen Economic Research kunnen dit bevestigen: 30% van de groentezaden en 60% van de tuinbouwzaden zijn afkomstig van Nederlandse bodem.

Terug naar de groentezaden. De meest dure variant van (slechtst) één tomatenzaadje is ongeveer 1 euro waard en levert ruim 20 kilo kwaliteitstomaten op. Door de hoge opbrengst maakt het de waarde van een kilo tomatenzaad ruim vijf keer zo hoog in vergelijking met de prijs van een kilo goud (44.000 euro per kilo op moment van onderzoek).

Actief op het wereldtoneel, commercieel succesvol, toekomstbestendig én veel familiebedrijven. Nederland is een vruchtbare grond voor voedsel voor de hele wereld.


Vertaling voor de zaadveredeling

Economisch gezien is de zaadveredelingssector een belangrijke sector in Nederland; meer dan 80% van de jaarlijkse omzet wordt behaald uit handel met buitenlandse partijen. Door het enorme internationale karakter is er een grote behoefte aan gespecialiseerde en meertalige communicatie.

Als agrarisch vertaalbureau ondersteunt AgroLingua al jaren bedrijven uit de top van de Nederlandse zaadveredelingssector. Onze deskundige native vertalers spreken dankzij opgedane (praktische) kennis de taal van de zaadveredelaar.

Gaat u zaden exporteren naar het buitenland? Ons deskundige team verzorgt graag de Duitse vertalingen, Engelse vertalingen, Chinese vertalingen, Arabische vertaling en veel meer


Vertaalbureau AgroLingua: 100% agrarisch

Vertaalbureau Agrolingua richt zich volledig op de agro-food sector. Onze kracht ligt in de brede kennis en ruime ervaring die wij hebben in de agrarische wereld. Ons vertaalbureau en onze vertalingen zijn er na jaren van zaaien, ontwikkelen en oogsten inmiddels een begrip! Wil je meer informatie over de diensten van AgroLingua? Wij staan je graag persoonlijk te woord. Neem gerust contact met ons op!