PARTNERSCHAP MET EKOMENU

VERTAALBUREAU AGROLINGUA

Partnerschap met Ekomenu

Een voedzaam dieet is essentieel voor een gezonde levensstijl, maar soms kan het een uitdaging zijn om te weten wat te eten en hoe dit in te passen in jouw persoonlijk wensen en doelen. Gelukkig kan Ekomenu ondersteuning bieden door middel van een op maat gemaakt 100% biologisch weekmenu dat volledig aansluit bij jouw behoeften en doelen op het gebied van voeding.

Voor het effectief bereiken van de internationale doelgroep in zowel Nederland als België heeft Ekomenu besloten om gebruik te maken van een meertalige communicatiestrategie. Om deze strategie te ondersteunen, heeft Ekomenu enkele jaren gekozen om Vertaalbureau AgroLingua in te schakelen voor hun vertaalbehoeften naar het Frans en Engels.


Foodprint

Gezond eten moet niet alleen lekker en divers zijn maar ook transparant en bewust, aldus Ekomenu. Om die reden biedt de maaltijdboxenproducent niet alleen gevarieerde maaltijden, maar ook een inzicht in de eetgewoonten van klanten en de impact hiervan op hun gezondheid en het klimaat.

Elke week ontvangen klanten van Ekomenu een digitale kassabon met daarop een persoonlijke Foodprint. Dit is een overzicht van scores op vier belangrijke punten: hoeveelheid groenten, vitaliteit, (gereduceerde) CO2-uitstoot en besparing op water.

Dankzij de Foodprint van Ekomenu krijg je een duidelijk beeld van hoe gezond en bewust je die week hebt gegeten en welke keuzes je kunt maken om je eigen gezondheid en het klimaat verder te verbeteren.


Internationale communicatie

In 2022 heeft Ekomenu besloten om samen met EXKI de markt voor maaltijdboxen in Wallonië te betreden; dit nadat het eerder succesvol de markt in Vlaanderen had betreden. De beslissing om uit te breiden naar een Franstalig gebied werd genomen vanwege de toenemende vraag naar gezonde maaltijdoplossingen onder de Franstalige bevolking in België.

Bij het betreden van een nieuwe markt is het essentieel om de taalkundige en culturele verschillen in overweging te nemen. Daarom heeft Ekomenu besloten om de inhoud van hun website, product beschrijvingen en andere communicatie te vertalen naar het Frans en Engels om de doelgroep in Wallonië optimaal te kunnen bedienen. Het vertalen van de content zorgt ervoor dat de potentiële klanten in Wallonië begrijpen wat de maaltijdboxen inhouden en wat de voordelen zijn van het bestellen van de boxen.

De uitbreiding van Ekomenu naar Wallonië biedt kansen voor verdere groei en succes op de Belgische markt. Door rekening te houden met taalkundige en culturele verschillen kan de producent van biologische maaltijdboxen nieuwe klanten aantrekken en een sterke positie op de markt voor maaltijdboxen in Wallonië verwerven.


Voordelen van de samenwerking

De samenwerking tussen AgroLingua en Ekomenu houdt in dat AgroLingua de vaste businesspartner voor alle vertaalwerkzaamheden is.

Een project kan bestaan uit:

Ontdek zelf de voordelen van de samenwerking

Wil je meer informatie over de samenwerking van AgroLingua met Ekomenu? Wij staan je graag persoonlijk te woord. Neem gerust contact met ons op of bekijk de website van Ekomenu.