Tips voor een perfecte digitale communicatie in de landbouwsector

Tips voor een perfecte digitale communicatie in de landbouwsector

Nog nooit hebben we zoveel mogelijkheden gehad om praktisch iedereen te laten zien hoe het leven in de landbouwsector werkt. Dankzij een goede digitale communicatie worden de landbouwsector en de consument dichter bij elkaar gebracht; bij wijze van spreken verplaatsen we de stal van een boerderij in een willekeurige huiskamer of schoolklas. Hoe zorgt u dat uw digitale communicatie een succes wordt? De (ver)taalspecialisten van AgroLingua delen graag een aantal tips!

Tegenwoordig zijn er zoveel mogelijkheden om wereldwijd mensen te kunnen bereiken; denk aan de bekende communicatiekanalen als YouTube of TikTok of sociale netwerken als Facebook, Twitter of LinkedIn. Wie internationaal echt stappen wil gaan zetten, moet er ook voor zorgen dat de berichten in meerdere talen en taalniveaus beschikbaar zijn. Er bestaat namelijk een groot verschil tussen het taalgebruik op bijvoorbeeld LinkedIn en Facebook...

De (ver)taalspecialisten van AgroLingua zorgen niet alleen voor een uitstekende vertaling maar denken ook aan de juiste tone of voice zodat het past bij de doelgroep; zo worden uw klanten en consumenten op de juiste manier aangesproken.


Offerte aanvragen Doe een gratis proefvertaling

1. Het bepalen van de doelgroep

Wie wil ik met mijn berichten bereiken? Deze vraag is bepalend wie je met welke content op welk digitaal kanaal moet aanspreken. Gaat het om het grote publiek of moet er juist op een jong en stedelijk publiek worden gemikt. Of gezinnen die een boerderij willen bezoeken?

Wie de doelgroep kent, kan niet alleen de juiste inhoud bepalen, maar ook het juiste communicatiekanaal gebruiken.


2. Spreek een taal die iedereen begrijpt

Om de juiste mensen binnen de gestelde doelgroep aan te spreken, dien je rekening te houden met het juiste taalgebruik; een inkoper van een agrarische machine spreek je op een andere manier aan dan een klant van een producent van vegan producten.

Over het algemeen is eenvoudig taalgebruik, met een vriendelijke ondertoon, gemakkelijker om mensen binnen de gestelde doelgroep aan te spreken en/of informatie over te brengen.


3. Geloofwaardige berichten en verhalen

Met eerlijke en persoonlijke berichten wordt communicatie menselijk en laagdrempelig. Mensen zijn dol op verhalen en willen graag meer achtergrondinformatie over producten, vooral als het om hun eten gaat. De inhoud moet zo kort mogelijk zijn en tevens boeiend.

Met behulp van vragen is er meer interactie met de klanten. Machines, natuur en dieren staan altijd in de belangstelling.


4. Zorg voor kwalitatief goede foto’s en video's

Foto’s en video’s moeten van goede kwaliteit zijn en het liefst met een emotioneel tintje. Een slechte presentatie maken, hoe dan ook, de berichten minder interessant en de kans is groter dat de consument vlug afhaakt.

Bij meer informatieve onderwerpen moet foto's en video's belangrijke gegevens bevatten of en goed aansluiten bij het gesproken of geschreven gedeelte.


5. Laat regelmatig iets van je horen

Dankzij regelmatige berichten neemt de groep van followers toe. Het is dan ook echt de moeite waard een tijdschema uit te stippelen dat natuurlijk net zo spannend en interessant moet zijn als het jaar op de boerderij.

Belangrijk is dat je regelmatig content schrijft en plaatst, minstens wekelijks tot één keer per maand, om de digitale communicatie met klanten op peil te houden.


De vertalers van AgroLingua inschakelen voor uw vertalingen

Heeft u een breed publiek, bent u met uw digitale communicatie net begonnen of moet u zelfs daarmee nog beginnen? Het is altijd van belang dat alle teksten van A tot Z correct vertaald worden. Wij zijn gespecialiseerd in vertalingen binnen de landbouw, tuinbouw, veehouderij, food en aanverwante sectoren. Daarnaast houden we rekening met jargon in diverse talen.

Benieuwd naar onze vertaaldiensten en wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Terug naar blogs

Gecertificeerd vertaalbureau

ISO 9001 & 17100:2015 certificering