Vertaalbureau Wageningen

Uw gespecialiseerde vertaalpartner

Vertaalbureau voor Wageningen en Regio FoodValley

Dankzij haar universiteit en onderzoeksinstellingen voor de agro- en foodsector is Wageningen een centrum voor wetenschappelijke kennis en vooruitgang; dit trekt logischerwijs vele agro- en foodbedrijven aan met een enorm internationaal groeipotentieel.

Om het internationale groeipotentieel te benutten is een hoge kwaliteit vertaling met de juiste agro- en foodvaktaal van cruciaal belang. Als ISO-gecertificeerd vertaalbureau staat AgroLingua als Vertaalbureau Wageningen klaar om onze klanten uit Wageningen en omgeving de juiste meertalige communicatiemiddelen te geven om internationaal te groeien.

AgroLingua is als Vertaalbureau Wageningen is nadrukkelijk gespecialiseerd in de agro- en foodsector; dit maakt ons een uniek vertaalbureau. Wij voegen waarde toe door onze kennis van terminologie en vaktaal. Dat maakt dat wij de gewenste vertaling in de juiste taal met het juiste vakjargon kunnen leveren.


Regio Foodvalley

In regio Foodvalley werken bedrijven, overheden en onderzoeksinstellingen samen om innovatieve oplossingen te ontwikkelingen op het gebied van gezondheid, voedselveiligheid, duurzaamheid en andere uitdagingen binnen de agro- en foodindustrie.

De regio is thuis voor verschillende toonaangevende universiteiten en onderzoeksinstellingen, denk bijvoorbeeld aan Wageningen Environmental Research en Wageningen University of Research; de laatste staat wereldwijd bekend om haar onderzoek en expertise op het gebied van landbouw, voeding en milieu.

Intensieve samenwerkingen hebben de afgelopen jaren geleid tot (internationale) coöperaties als AgruniekRijnvallei en bedrijventerreinen als Business Science Park Wageningen en World Food Center Ede waar inmiddels vele toonaangevende bedrijven gevestigd zijn.


Vertalingen voor de internationale agro- en foodsector

Waarschijnlijk weet u als geen ander dat het vertalen van agrarische teksten veel specialisatie vereist; daarom is het essentieel om gebruik te maken van professionele en deskundige vertalers. Wij zijn een professioneel vertaalbureau dat zich specifiek richt op de agrarische sector en begrijpen als geen ander de uitdagingen die gepaard gaan met agrarische vertalingen. Om ervoor te zorgen dat de vertalingen van hoge kwaliteit zijn, werken wij uitsluitend met native speakers die gespecialiseerd zijn in de agrarische sector.

Binnen de agrarische sector is er veel internationaal verkeer van goederen en daarom is een nauwkeurige vertaling van cruciaal belang. Er wordt veel gebruik gemaakt van vakjargon en homoniemen in deze sector en als de vertaler hier geen kennis van heeft, kan er snel een fout sluipen in de vertalingen.


ISO-gecertificeerde werkwijze

Dagelijks streven de (ver)taalspecialisten van Vertaalbureau Wageningen naar de allerhoogste kwaliteit agro- en foodvertalingen. Achter de schermen werkt ons team van gedreven projectmanagers en gespecialiseerde vertalers/proeflezers samen om iedere vertaalopdracht volgens het onderstaande ISO-gecertificeerde vertaalproces te laten verlopen:

  1. Na het aanvragen van een offerte via onze website sturen wij binnen 24 uur een vrijblijvende offerte voor het vertalen van uw teksten.
  2. Na het toewijzen van het vertaalproject bereiden onze projectmanagers het project voor; denk bijvoorbeeld aan het maken van een analyse, het bespreken van projectinstructies met de klant en het maken van een selectie voor de beste vertaler die past bij uw project.
  3. Na het toekennen van de vertaalopdracht aan de meest geschikte en gespecialiseerde native vertaler kunnen er afspraken gemaakt worden over gefaseerde leveringen of tussentijdse kwaliteitscontroles.
  4. De vierde stap in het proces is het revisie en proeflezen. De native revisor kijkt de vertaling na op spelling, grammatica, terminologie en controleert de tekst op (commerciële) leesbaarheid.
  5. Nadat de projectmanager de laatste controle heeft uitgevoerd worden de teksten in de afgesproken formaten geleverd aan de klant. Mocht de klant feedback of vragen hebben, dan worden deze in samenspraak met het vertaalteam besproken en opgelost.

Heeft u de beslissing gemaakt om uw teksten te laten vertalen, dan wilt u er natuurlijk zeker van zijn dat deze perfect uitgevoerd worden. Speciaal voor de klanten van gespecialiseerd Vertaalbureau Wageningen bieden wij uw bedrijf de kans om kosteloos onze kwaliteit te testen door middel van een kleine proefvertaling. Geïnteresseerd? Wij komen graag met u in contact.


Vertaalbureau Wageningen: 100% agrarisch

Vertaalbureau Wageningen richt zich volledig op de agro-food sector. Onze kracht ligt in de brede kennis en ruime ervaring die wij hebben in de agrarische wereld. Ons vertaalbureau en onze vertalingen zijn er na jaren van zaaien, ontwikkelen en oogsten inmiddels een begrip bij internationale bedrijven in bijvoorbeeld pluimveehouderij, varkenshouderij, melkveehouderij, voedselindustrie en tuinbouw.

Wenst u meer informatie over de diensten van Vertaalbureau Wageningen? Wij staan u graag persoonlijk te woord. Neem gerust contact met ons op!